Jakt- och viltvårdsrådgivning

Med drygt 30-års erfarenhet från arbete inom svensk viltförvaltning erbjuder jag jakt- och viltvårdsrådgivning inom ett brett spektra. Det kan gälla allt ifrån övergripande planering av din viltförvaltning till konkreta viltvårdsåtgärder, upplägg av jakter, jaktledarskap samt viss jaktjuridisk hjälp. Om så behövs kan jag även lotsa dig vidare till ytterligare expertis genom ett omfattande nätverk.
 

Planera din jakt

Vare sig du har en stor eller liten fastighet/jaktmark är det alltid en fördel att lägga upp en plan för viltförvaltningen. Du kanske är ny fastighetsägare där jakten och viltvården ännu är ett oskrivet blad. Vilka viltvårdsåtgärder behövs på min mark? Hur ofta och på vilket sätt bör jakten bedrivas? Vilka förberedelser är viktiga för att jakten ska bedrivas säkert och med en god jaktetik?
 
Konsultationen kan med fördel göras på din egen mark. Jag bor utanför Nyköping men är beredd att besöka din fastighet/arrenderade jaktmark var som helst i landet. Ring eller maila gärna så kan vi tillsammans diskutera ett upplägg.
 

Ny eller erfaren jägare – det finns
alltid något mer att veta

Jag kan hålla föredrag i t.ex. jaktledarskap, jaktetik, viltets värde (viltbruk), viltarternas förvaltning och utbredning etc. etc. Kanske har du själv något inom jakten och viltvården som du vill ha en särskild belysning av i ditt jaktlag, din vänkrets eller varför inte bland dina kollegor/din personal på din arbetsplats. Ta gärna en kontakt så kan vi resonera vidare om ditt önskemål.
 

Fastighetens jaktvärde

Du kanske står i begrepp att köpa eller sälja en fastighet. Kan man uppskatta fastighetens jaktvärde? Vad är t.ex. ett rimligt jaktarrende? Vilka faktorer har betydelse när man ska försöka sätta ett värde på jakten? Frågor som alltid är svåra att besvara – men erfarenhetsmässigt finns det ändå alltid en del parametrar som har betydelse i sammanhanget. Beskriv gärna din situation så kan jag hjälpa till att göra en översiktlig eller mer detaljerad bedömning av jaktens värde för den aktuella fastigheten.
 
jakt och viltvård, bogata by, catering Södermanland, fotograf Amelie von Essen